Protez-Protetik

Diş protezleri, diş eksikliklerinde meydana gelen, estetik, konuşma ve çiğneme eksikliklerini gidermek için yapılan tüm yapay malzemlere verilen genel bir isimdir.

Genel olarak diş protezleri iki isimle adlandırlılırlar;

1-Sabit protez, porselen kron, porselen köprüler, lamıne dişler ( lumineers veye veneers) gibi dişlere yapıştırılan ve hasta tarafından çıkarılması mümkün olmayan protezlerdir.

2-Hareketli protez ise dişsizliğin çok veya dişlerin olmadığı durumlarda yapılan, hastanın kemik yapısının ve ekonomik durumunun ,sabit diş yapımına müsait olmadığı durumlarda tercih edilen, hasta tarafından takıp çıkarılan protezlere verilen genel bir isimdir, hiç diş olmadığı durumlarda tam protez veya total protez isimleri ile adlandırılırlar. eğer hastada kısmen diş var ise bu protezlere parsiyel protez olarak isimlendirilirler.

Diş protezleri neden yapılır? 

Diş protezlerinin en önemli amacı, yemek esnasında çiğnemenin bozulmasına bağlı olarak, dişsiz hastlarada çiğneme fonksiyonunu yeniden kazandırmaktır, psikolojik ve fizyolojik olarak, dişsizlik durumları, hastalara yaşlı bir görünüm vermekte ve psikolojik olarak bireyleri üzmektedir, ve özgüven eksikliğine sebep olmaktadır. seslimizin tam olarak çıkması dişler ile mümkündür, dişsizlik durumlarında ses değişmekte buna bağlı olarak da, konuşma fonksiyonunu tekrar normalleştirebilmek için eksik olan dişlerin tamamlanması önem kazanmaktadır.

SABİT DİŞ PROTEZLERİ

Tek Diş Porselen kron: özelikle dişlerde madde kaybı çok fazla olduğu ve dolgunun tutuculuğunun azaldığı durumlarda tercih edilmektedir. bu protezler özellikle kanal tedavisi yapılan dişlerde ve büyük dolgulu dişlerde kontak ilişkisini sağlamak için yapılmatadır,  özellikle ön dişlerde kanal tedavisi sonrasında , grimsi veya siyah renklenmeler olmakta ve bu hastalarda ciddi estetik kaygılara yol  açmaktadır, bu durumlarda dişlere, zirkonyum, e-max, IPS , lamine, veneers gibi farklı malzemler kullanılarak , dişlerin kaplanması ( kronlanmasını ) tavsiye etmekteyiz.

Köprü diş protezleri : özellikle son dönemlerde, implant tedavisinin yaygınlaşmasına bağlı olarak ,günümüzde giderek popüleritesini kaybeden bir tedavi yöntemidir. sabit köprü protezlerin en büyük avantajları, ekonomik ve kısa sürede yapılabilmesidir. köprü protezlerin en büyük dezavantajı sağlıklı dişlerin küçültülmesidir.  köprü protezleri hastanın ağız bakımına göre 8-15 yılda bir değişmesi gerekmektedir.

Metal Desteksiz Zirkonyum Kron ve Köprüler

Zirkonyum denildiği zaman genellikle hastalarımız , kaplama yapılan dişlerinin tamamının zirkonyumdan yapıldığını düşünmektedirler, zirkonyum sadece iskelet yapıdır, yanı zirkonyum kaplama dişin üzerinede aynı şekilde porselen gelmektedir.  zirkonyum dişlerin avantajı, iskelet yapının beyaz olmasından dolayı, daha şeffaf , transparan ve daha dogal görünüm elde edilebilir,  içerisinde metal olmamasından dolayı, alerjik reaksiyon oluşturma ihtimalide daha düşüktür. metal destekli dişlere göre daha az ısı iletkenliği olmasından dolayı, kaplama sonrası dişlerde daha az hassasiyet oluşturmaktadır. dezaavantaj olarak, metak destekli porselen kaplamalara göre dayanıklılığı daha düşük olması ve ekonomik olarak daha maliyetli olması sayılabilir.

Since its founding we become an integral part of the city, advancing our mission of providing access to compassionate care to our communities. Today patients find care that combines world-class medicine with compassion. Since its founding we become an integral part of the city, advancing our mission of providing access to compassionate care.

Bizi Arayın! +90 (242) 746 28 80

Veya mail yoluyla bize ulaşın!